Drop discount-modellerne

Vådområder skal anlægges korrekt, ellers risikerer man at skade vandmiljøet. Se et eksempel på et succesfuldt et af slagsen

Alfred Tværsig Olesen ved Bjerre Engsø

Alfred Tværsig Olesen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, er en af de godt 20 lodsejere, der er del af vådområdet ved Skjold Å og Bjerre Engsø. Området er på 87 hektar ligger lidt syd for Horsens. Alfred Tværsig Olesen er glad for at være med i projektet, hvor han har været tovholder. Han mener, at det er en god løsning, de har fået lavet.

Vådområdet Bjerre Engsø er anlagt i samarbejde med myndighederne, og det har skabt stor naturværdi med et rigt fugleliv. Man har også sørget for at gennemføre det fagligt korrekt, hvilket betyder, at man ikke får stor udledning af næringsstoffer, som man desværre ser andre steder. Ved at skrabe dyrkningslaget væk har man undgået en potentiel fosforbombe.

Det vigtige for Alfred Tværsig Olesen, at når man etablerer vådområder, så ikke laver discountmodellen, der kun pleaser, men ikke har en værdi. Han opfordrer til, at man sikrer, at projekterne rent faktisk leverer den effekt, som man ønsker. Det nytter ikke, at man sparer de sidste kroner i et projekt eller laver dem steder, hvor de ikke vil gavne naturen.

Ved Bjerre Engsø blev omkring 40.000 m3 blev fjernet. Det gav en ekstraregning på godt 1,5 mio. kroner i et projekt på 16 mio. kr., men det var penge, der var godt givet ud. Det gjorde, at området fik en god start og er godt for naturen.

Du kan se videoen med Alfred Tværsig Olesen og Peter Bohsen HER

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.