Ny minister dropper klimaudspil

Efterårets demonstrationer har utvivlsomt gjort indtryk på fødevareminister Rasmus Prehn, som nu vil ”lytte mere end tale”

demo-2

Et klimaudspil målrettet landbrugserhvervet er alligevel ikke lige på trapperne.

Den relativt nyudnævnte fødevareminister Rasmus Prehn (S) har således besluttet at droppe udspillet, der ellers lå klar til offentliggørelse.

”Den her diskussion er uhyre vigtig for vores klode, men også for de mennesker, der arbejder i fødevareerhvervet, og de landmænd, der sidder derude. Hver landmand skylder i gennemsnit 27 mio. kr., og der er mange af dem, der sidder og ryster i bukserne over, hvad vi finder på inde på Christiansborg”, lyder det fra Rasmus Prehn i Avisen Danmark.

”Da jeg kom til som ny minister, var det på en dagsorden om at genskabe tilliden. En dagsorden om at være ydmyg og lyttende. Og den her proces handler jo netop om at lytte mere end at tale”, tilføjer han.

Rasmus Prehn siger, at han derfor vil i dialog med landbruget om klimabelastningen – og medgiver i øvrigt, at minksagen spiller ind i beslutningen om ikke at præsentere det pågældende klimaudspil, fordi sagen har skabt vrede i landbruget.

En vrede, der også kom tydeligt til udtryk ved de store traktor-demonstrationer i november, hvor tusindvis af landmænd og andre borgere både i København og Aarhus protesterede mod regeringens landbrugs-fjendtlighed og magtfuldkommenhed. Demonstrationerne var arrangeret af facebookgruppen ”Oprør fra landet” og bakket op af Bæredygtigt Landbrug.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale af sagen i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top