Vi skal da fortsat spise kød og drikke mælk

Hvis de grønne og miljøbevidste går så meget op i, hvad vi spiser og udleder, hvorfor peger de så ikke på fordelene ved de danskproducerede landbrugsprodukter?

køer-i-stald

Af Knud Nielsen, byråds-, regionsråds- og folketingskandidat for Nye Borgerlige

Hvorfor skal landbruget igen og igen udsættes for hetz fra de såkaldt grønnes side?

Det er som med minkskandalen: Vi skal ødelægge vores ellers velfungerende landbrugserhverv og levebrød med det ene formål at være nummer et i klassen, uden den fjerneste virkning på verdensplan, men voldsomt ødelæggende på det nationale plan.

Hvis de grønne og miljøbevidste går så meget op i, hvad vi spiser og udleder, hvorfor peger de så ikke på fordelene ved de danskproducerede landbrugsprodukter? Vi er førende, når det gælder vores landbrugsproduktion, såvel det produktmæssige som det miljømæssige, og der er næsten ingen transport på tværs af jordkloden.

Ensidige nationale briller

Når man regner miljøbelastningen ud, hvorfor så ikke regne på, hvor meget de alternative udenlandske kødprodukter belaster miljøet? I stedet ser de ensidigt på den danske produktion.

Det er efterhånden en plage at skulle høre og læse, hvad diverse sundhedsapostle prædiker om, hvad vi må og skal. Hvis man er af den opfattelse, at kun grønt er godt og rigtigt at spise, ja, så spis det selv, men lad være at plage hele befolkningen med jeres hellighed, og ikke mindst nationalskadelige meninger, som i heldigste fald kun skaber irritation og i værste fald er med til at ødelægge vores landbrugserhverv.

Symbolpolitik

Hvis vi vil gøre noget godt globalt, må vi starte med sikre, at vi har overskud selv, før vi hjælper andre miljømæssigt og ikke ødelægger vores landbrug for en symbolsk miljøpolitik.

Danske landbrugsprodukter er både sunde og producerede på en bæredygtig måde. Så drik mælk og spis kød, selvfølgelig med lidt grønt til, for vi kødspisere er ikke salatfornægtere.

Fornuft og realisme, tak!

Stenaldermennesket spiste urokse, den moderne dansker spiser sunde miljørigtige køer, svin, kyllinger og grønt produceret af danske landmænd i Danmark.

Nye Borgerlige er åbne over for at reducere CO2-udledningen. Det skal ske med fornuft og realisme ved, at reduktion af CO2-udledningen skal foregå på kommercielle vilkår og i samarbejde med andre lande.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til diverse medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top