Ansvarsfuld omgang med dyr kan ikke gradbøjes

Ekstra Bladet romantiserer dyrplageri på Djursland i en leder, hvor også Bæredygtigt Landbrugs holdning kritiseres

blok-og-kuglepen-bl

Af Jørgen Evald Jensen, faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug, Vandværksvej 28, 9800 Hjørring  

Bæredygtigt Landbrug takker for tirsdagens Ekstrablads-opmærksomhed. Men beklager, at stenbros-journalisten ikke kender forskel på menneskers dyrehold og vildtlevende dyr.

Hvis man hegner dyr inde, har man ansvaret for deres velbefindende – herunder at de har adgang til vand og foder. Det er dyrehold, og det forpligtiger både moralsk og juridisk.

Hvis man ikke vil sørge for det, må man rive hegnet ned, så dyrene kan søge hen, hvor der er foder. Det kan vildtlevende dyr.

At sulte dyr til døde, så de inden en pinefuld død må leve af giftig gyvel og bark, er simpelthen ikke anstændigt men totalt uværdigt. Det er dyremishandling. Enhver bondemand, der ville behandle dyr sådan, vil med det samme berettiget blive straffet og frakendt retten til at have dyr.

Det er ikke sentimentalt at tænke sådan. Det, der foregår på Mols, er dyremishandling – som end ikke et forvrænget natursyn kan ændre på.

Det er i allerhøjeste grad en med Ekstra Bladets eget udtryk ”oprindalistisk” opfattelse, (det vil sige en løgn, hvor man hylder noget oprindeligt og holder sig selv for nar), at man kan lukke naturen og tamdyr inde i et reservat og kalde den vild.

Men det giver selvfølgelig mad til de løver, der lever i de omkringliggende dyreparker, når de afmagrede dyr afsættes til dyrefoder. Vi kræver bare, at heste og kreaturer har et ordentligt liv, inden de ender for løverne.

Ethvert dyr i landbrugets varetægt har et langt bedre liv end de udhungrede dyr, som Ekstra Bladet nu så ansvarsløst romantiserer.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til Ekstra Bladet, der i en leder kritiserede Bæredygtigt Landbrugs holdning til statsligt dyrplageri. Ekstra Bladet har endnu ikke bragt indlægget). 

1 kommentar til “Ansvarsfuld omgang med dyr kan ikke gradbøjes”

  1. Henriette pihl

    Så enig.
    Jeg forstår ikke de mange som syntes det der sker i biodiversitetens navn er ok..

    Vi skal ikke have en masse tamdyrsparker i dk , når vi har naturens egne græsserne i form af råvildt og krondyr.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top