Landbruget er til gavn for alle

En ny landbrugspolitik bør fjerne afgifter og lette omkostningerne ved at drive landbrug. Det vil øge den danske konkurrenceevne

Photo by Markus Winkler

Af Jan Køpke Christensen, 1. suppleant til Folketinget for Nye Borgerlige i Syd- og Sønderjylland, Løjt Storegade 19, Aabenraa

Regeringens landbrugspolitik har ikke just Nye Borgerliges sympati.

Vi mener, at regeringens politik er skadelig. Vi har oplevet det ene landbrugsskadelige forslag efter det andet. Så hos os i Nye Borgerlige har vi fået rigeligt af regeringens fjendtlige landbrugspolitik. Det er kun blevet vanskeligere at drive landbrug, så man fristes til at mistænke regeringen for, at erhvervet skal nedlægges, som vi desværre oplevede med minkerhvervet.

Vi har f.eks. oplevet nye dyrkningsforbud og skærpede gødningskrav. Der kunne skrives en hel bog om tiltag, der forståeligt har skabt vrede, skuffelse og frustration hos vore danske landmænd.

Vi bør være beviste om, at vores landbrugs- og fødevaresektor eksporterer for mange milliarder hvert år. Danmarks landbrug og fødevareproduktion er af enestående høj kvalitet, bæredygtigt og dyrevelfærdsorienteret.

At gøre det sværere at drive konkurrencedygtigt landbrug i Danmark er derfor katastrofalt. Både økonomisk, men også for miljøet og dyrevelfærden.
Vi bør i stedet være stolte af det danske landbrug. Danske landmænd er reelt hverdagens helte. Gennem hele Coronakrisen har de f.eks. formået at sikre, at danske familier ikke har manglet mad på bordet.

Når regeringen har vist, at de ikke ønsker at sikre landbrugets konkurrencedygtighed, men tværtimod gør det sværere for landmænd at forsørge sig selv og eksportere til gavn for Danmark, så siger Nye Borgerlige stop.

Vi skal have en ny landbrugspolitik, som er god for både den danske økonomi og dyrevelfærden. En ny landbrugspolitik bør fjerne afgifter og lette omkostningerne ved at drive landbrug. Det vil øge den danske konkurrenceevne.

Desværre ser det ud til, at regeringen ikke har interesse i dette. Politisk skal vi fortsætte kampen for sund fornuft og sætte foden ned. Det vil Nye Borgerlige.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til diverse medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top