Naturmødet er stadig en god idé – men også bønder bør komme til orde

Det kniber undertiden med politisk mangfoldighed på det årlige natur-folkemøde i Hirtshals – skriver Erik Høgh-Sørensen og henviser til udelukkelse af Bæredygtigt Landbrug

1-hirtshals

Af Erik Høgh-Sørensen (DF), medlem af Regionsrådet i Nordjylland og medlem af DF’s hovedbestyrelse

Naturmødets regnskab 2020 er noget rod, og Region Nordjylland træder hjælpende til, så den gode begivenhed kan komme videre.

Den korte historie om 2020-regnskabet er, at arrangørerne burde have være bedre til at forebygge årets underskud på grund af corona. Man burde have sat tæring efter næring og f.eks. skåret yderligere i aflønningen af moderatorer som Anders Lund Madsen.

I stedet bad bestyrelsen, som ledes af borgmester Arne Boelt, om hjælp fra Region Nordjylland. Vi regionspolitikere blev bedt om at betale for et revisor-påtegnet regnskab, men efter flere forespørgsler viste regnskabet sig først at være færdigt 15. januar 2021. Boelt og co. ønskede 250.000 kr. fra regionen, hvorpå det viste det sig, at underskuddet reelt ”kun” var på 206.123 kr.

Tilbage står, at Naturmødet er rigtig godt for Hirtshals og Nordjylland, og under forudsætning af, at der strammes op på økonomistyring og indhold, er det værd også at give 250.000 kr. til afholdelsen i 2021 (separat fra 2020).

Indholdsmæssigt er det et problem, at landspolitikere flyver fra København for at levere varm klima-luft i Hirtshals, når disse politikere har så uhyggelig svært ved at indfri deres klimaløfter. Måske burde Naturmødet fokusere mere på, om løfterne i det hele taget er realistiske, hvis vi samtidig ønsker at bevare vores levestandard?

Naturmødets grønne organisationer forsømmer også at kritisere EU’s storstilede naturkatastrofe, som finder sted blot få sømil fra festpladsen: Bomtrawl i Skagerrak.

Endelig tales der en del om natur-mangfoldighed, mens det undertiden kniber med politisk mangfoldighed, idet bondeorganisationen Bæredygtigt Landbrug tidligere har haft svært ved at få plads i relevante debatpaneler.

Trods disse skønhedsfejl er Naturmødet stadig en god ide. Derfor giver Regionsrådet støtte.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis se Nordsøpostens version via linket HER. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top