Spildevand skyld i forurening af sø

En sø i sydjyske Vamdrup er fosforbelastet, og forureningen viser sig nu at stamme fra det lokale kloaknet

spildevand

Både lokale og landsdækkende medier har de seneste mange måneder beskrevet de store spildevands-udfordringer i Danmark – ikke mindst med udgangspunkt i Bæredygtigt Landbrugs aktindsigter. BL har sat fokus på emnet, fordi danske landmænd ellers bebrejdes for andres forurening.

Senest har TV Syd kørt en serie med fokus på problemet i Syd- og Sønderjylland. Og noget tyder på, at skandalen er historien uden slutning, og at der også for TV Syd er mere at tage fat på. Ifølge Kolding Netavis og netavisen Sebropress har Kolding Kommune således i flere år forsøgt at finde ud af, hvorfor Bønstrup Sø i Vamdrup er fosforbelastet – og nu viser det sig, at synderen til forureningen er kloaknettet i Vamdrup. Der er fundet tre utilsigtede udledninger fra byens kloakanlæg direkte til søen. Såkaldte ”regnvandsbetingede udledninger”.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Ifølge selvsamme Kolding Netavis skal det senest ved årets udgang være slut med uhensigtsmæssige forurenende overløb af spildevand direkte ud i naturen i Kolding Kommune – dét kan du læse mere om HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top