Positive politiske meldinger forud for landbrugsforhandlinger

Landbruget må og skal behandles anderledes end andre sektorer, lyder det fra Venstre – og også Socialdemokratiet rækker hånden ud til erhvervet

forår-1

Der er positive meldinger at spore fra de to største partier i Folketinget forud for de kommende miljø- og klimaforhandlinger på Christiansborg.

Venstres nuværende partiformand Jakob Ellemann-Jensen var i hvert fald ikke hos de danske landmænd nogen synderligt populær miljø- og fødevareminister i den tidligere regering. Men i Landbrugsavisen lyder der nu positive toner om erhvervet:

”Landbruget må og skal behandles anderledes end andre sektorer. Ikke fordi det er landbruget, men fordi du ikke har samme teknologiske muligheder, som du har andre steder. Du kan ikke elektrificere, som du kan i transportsektoren. Det her er svært, og det bliver ikke løst i morgen. Den erkendelse må vi have, og det vil vi forsøge at overbevise regeringen om. Vi kommer ikke til at medvirke til en massakre på dansk fødevareproduktion. Og vi kommer til at kæmpe for at forhindre en”, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Du kan læse hele artiklen HER.

S: Brug for våbenhvile

Ligeledes fra Socialdemokratiet lyder der i Landbrugsavisen opløftende toner forud for forhandlingerne om en miljø- og klimaaftale. Regeringspartiets fødevareordfører Anders Kronborg skriver i et indlæg, at landbrugsområdet som oftest har været en kampplads på Christiansborg, men at der nu er brug for våbenhvile på området.

”Når vi i den kommende tid på Christiansborg skal forhandle en ny landbrugsaftale på plads, har vi en historisk mulighed for at finde brede løsninger hen over midten. Det er sådan, vi kan sikre landbruget stabile rammer i de næste mange år og ro til at udvikle sig i en grønnere retning”, skriver Anders Kronborg.

”Vi skal finde en balanceret vej for hele Danmark, så vi kommer i mål med klimamålsætningerne på en klog måde og bliver det land, som resten af verden kigger på, når det kommer til grøn omstilling og eksport af grønne fødevarer og løsninger”, tilføjer den socialdemokratiske ordfører.

Dét indlæg kan du læse via linket HER.

Også besynderlige meldinger

Det skal retfærdighedsvis siges, at der også forud for forhandlingerne er meldinger, som mange landmænd nok vil ryste på hovedet over. Det Radikale Venstres Zenia Stampe vil således – stadig – bestemme, hvad folk skal og ikke skal spise. Læs mere HER.

For slet ikke at tale om Danmarks Naturfredningsforening, der også er kommet med et landbrugsfjendtligt udspil, det kan du læse om HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top