Se TV Syd sætte fokus på kommuners misinformation om spildevand

Endnu engang interesserer medierne sig for de forureninger, som landbruget i sidste ende risikerer at få skylden for

spildevand

Det helt store scoop for Bæredygtigt Landbrug i 2020 var at få sat landsdækkende fokus på spildevands-udfordringen. Ikke én eneste voksen dansker kan således længere være i tvivl om, at næringsstoffer udledt til vandmiljøet er et kommunalt problem, mere end det er en landbrugs-udfordring.

Nu er også TV Syd blevet fodret med Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem Knud Jeppesens aktindsigter i sagen, og TV2’s regionale tv-station i det syd- og sønderjyske område fortalte onsdag aften, hvordan samtlige 14 lokale kommuner i årevis har misinformeret Miljøstyrelsen om, hvor meget de forurener.

Hård kritik fra naturkonsulent

Med udgangspunkt i Brørup ved Vejen blev det fortalt, hvordan der er udledt mindst en tredjedel flere næringsstoffer til vandmiljøet, end der er blevet indberettet. Og at det er et stort problem, når kloakker flyder over, og de miljøskadelige stoffer løber ud i naturen og vandmiljøet.

”Tåkrummende pinligt”, lød det fra Kolding Kommunes naturkonsulent Jørn Chemnitz i udsendelsen.

Og Peter Hansen, teknik- og miljøchefen i Vejen Kommune, havde da også meget svært ved at forsvare og forklare sig…

Opfølgning på vej med Knud Jeppesen

TV Syd følger op på indslaget de kommende dage, hvor Knud Jeppesen selv interviewes, ligesom også forsyningsselskabernes organisation Danva samt miljøminister Lea Wermelin (S) skulle deltage i de kommende indslag.

Du kan foreløbig læse mere om sagen fra TV Syd i artiklen HER, mens du HER kan se hele gårsdagens nyhedsudsendelse og HER selve tv-indslaget om kommunernes spildevands-forurening.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top