Alternativer til kød og mælk kan være usunde for børn

Rapport fra DTU Fødevareinstituttet problematiserer nutidens trend med eksempelvis at indføre kødfrie dage

køer-i-stald

Mange vil nok mene, at det er et kostråd, der er nemt at tage til sig:

Dagbladet Politiken fortæller om en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet, der konkluderer, at sojabaserede alternativer til kød og mælk kan give tidlig pubertet, kræft og problemer med fertiliteten, hvis det gives til børn i større mængder.

Det er altså sundere at spise kød- og mælkeprodukter end eksempelvis sojabaserede alternativer som sojadrik, sojayoghurt, sojafars eller andre lignende produkter – hvilket er rart at vide i en tid, hvor kødfrie dage i familien og på arbejdspladserne samt fokus på plantebaseret mad målrettet vegetarer og veganere ellers hører til tendenserne.

Landbrugsavisen har nævnt undersøgelsen, hvilket du kan læse om i artiklen HER, mens du HER kan se den oprindelige artikel fra Politiken.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top