Hurra – Information har set lyset og vil lade os gøde med kvælstof!

Tænk, nu ved også den landbrugsfjendtlige hovedstadspresse, hvor vores næring kommer fra - konstaterer Bæredygtigt Landbrugs næstformand

Gustav Garth-Grüner 2

Af Gustav Garth-Grüner, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Sandbygaard, Sandbyvej 47, 4171 Glumsø

I årevis har dagbladet Information negligeret dansk landbrugs evne til at gå foran i den grønne omstilling.

Vi danske landmænd har eksempelvis reduceret CO2-udledningen drastisk, samtidig med at vi har øget produktionen. Vi er desuden internationalt berømte for eksempelvis et lavt pesticid- og antibiotikaforbrug. Hvilket desværre alt sammen har været svært at se i Informations spalter – hvor vi i stedet gang på gang er blevet haglet ned for at være alt andet end miljø- og klimavenlige.

Men nu har avisen da set lyset.

”Tis er guld værd som gødning”, lyder det i klummeskribent Nanna Gouls overskrift. ”Det er synd og skam, at urin har fået så dårligt et rygte”, hedder det.

Hurra, hurra, hurra. Stenbro-segmentet har nu indset, at afgrøder har brug for kvælstof, og minsandten også hvor vi får dén næring fra. Menneskelige efterladenskaber i form af byslam bruges allerede i dag på markerne – dog bemærkelsesværdigt nok ikke i økologien…

Vi landmænd vil gerne producere kvalitetsprodukter med tilstrækkeligt proteinindhold i bl.a. brødet. Mon det er derfor, vi bruger såvel kunst- som husdyrgødning – og derfor gerne vil bibeholde de gødningsnormer, vi fik med Landbrugspakken, og som Information og avisens ligesindede har gjort alt for at bekæmpe? Tillykke med åbenbaringen.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i dagbladet Information, dén version kan du læse HER).

Scroll to Top