Mink-skandalen fortsætter

Jo, man burde have haft en miljøgodkendelse for at grave minkene ned – indrømmede minister på onsdagens samråd

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Hvorfor skal man ikke have en miljøgodkendelse for at grave utallige døde mink ned i jorden, når man skal have en sådan tilladelse for at bruge gylletanke til formålet?

Dét spørgsmål – stillet af Venstres miljøordfører Jacob Jensen – fik følgende svar med på vejen, da fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) onsdag var i endnu et samråd om minksagen i Folketinget:

”Det er et af de spørgsmål, der rammer lige i solar plexus og efterlader mig groggy i ministerstolen, for når man ser tilbage, så skulle man nok have haft en miljøgodkendelse. Beslutningerne blev taget under et enormt pres, og det er, når vi er mest pressede, vi begår fejl”, lød det fra Rasmus Prehn.

Jacob Jensens partifælle, Thomas Danielsen, kritiserer ministerens melding om, at det skulle være mere kompliceret at bruge overdækkede gylletanke end at begrave minkene i sandjord. Danielsen bruger formuleringen, at det er ”en af de mest mærkværdige bortforklaringer, vi har fået i hele det her forløb”.

Du kan se mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Onsdagens samråd handlede som udgangspunkt om den store regning, der følger med opgravningen af de mange mink. Dén vinkel kan du læse mere om i artiklen HER. Dansk Folkepartis René Christensen varsler i øvrigt flere samråd om sagen – dét kan du læse om i Maskinbladets artikel HER.

Hvor regeringens ministre tydeligvis bør have røde ører over forløbet i minksagen – og ikke mindst den skæbnesvangre og ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark – kan de danske minkavlere til gengæld være stolte af det arbejde, de nåede at udføre. En ny rapport fortæller således, at Danmark var førende indenfor dyrevelfærd, når det kom til mink. Det kan du læse om i Landbrugsavisens, Maskinbladets og Effektivt Landbrugs artikler HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top