Pesticidproducenter lærer skolebørn om biodiversitet

Det er godt landmandskab at passe på bierne og sikre deres fødegrundlag, lyder det fra Dansk Planteværn

MØDE blomsterstribe på Ryegaard Gods

”Sunde, robuste bier er vigtige bestøvere for landbruget. Det er godt landmandskab at passe på bierne og sikre deres fødegrundlag”.

Sådan siger Tanja Andersen, direktør for Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for danske pesticidimportører og -producenter – om den nye digitale læringsplatform, BioHunt. Den skal gøre det nemt og sjovt for skolebørn at lære om biodiversitet og naturen.

Læringsplatformen er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Planteværn og den globale landbrugsvirksomhed Syngenta samt landboforeningen på Bornholm og med støtte fra bl.a. Friluftsrådet og Biologiforbundet. Meningen er at rette fokus på biodiversitet og vigtigheden i at sikre et godt fødegrundlag for bier og insekter.

BioHunt blev testet torsdag den 20. maj på den såkaldte Biernes Dag af elever fra Bramsnæsvigskolen i Kirke Hyllinge. Via platformen kunne skolebørnene lære en masse om de smådyr, de fandt i markkanten.

”Vi støtter op om engagement i sådanne initiativer. Det er vigtigt, at vi alle bliver bedre til at tænke biodiversitet ind i hverdagen, og med BioHunt vil vi gerne inspirere til, at børn fra en tidlig alder lærer om naturen omkring os,”, lyder det fra Tanja Andersen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top