Socialdemokrat taler udenom

Regeringens landbrugsudspil er konkurrenceforvridende og vil både svække, stække og ødelægge dansk fødevareproduktion

peter-kiær-nummer-1

Af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

I et tidligere indlæg kritiserede jeg regeringen for at tale med to tunger i landbrugspolitikken. Det har fået den socialdemokratiske fødevareordfører Anders Kronborg til at reagere med et læserbrev – hvor han imidlertid ikke gør noget som helst andet end at bekræfte Socialdemokratiets vildledning af offentligheden.

Anders Kronborg afviser således, at landmænd, slagteriarbejdere og mejerister står til at miste deres arbejde som følge af regeringens landbrugsudspil – samtidig med at han gentager den indøvede sætning om, at man skam vil holde hånden under danske landbrugs-arbejdspladser. Men her er den socialdemokratiske ordfører enten helt uvidende om regeringens forhandlingsoplæg, eller også taler han mod bedre vidende.

Fakta er, at de massive efterafgrødekrav, som regeringen lægger op til, vil skubbe øvrige afgrøder ud og især vil ramme den danske husdyrproduktion – og i sidste ende slagteriarbejdere, mejerister, chauffører, osv. Derudover vil regeringen finansiere udtagning af jord (der jo heller ikke ligefrem i sig selv gavner fødevareproduktionen) med milliarder af kroner fra landbrugsstøtten, altså ved at fodre landmanden med sin egen hale.

Hvordan forestiller Anders Kronborg sig, at sådanne tiltag skal undgå at virke konkurrence-forvridende for danske landmænd og dermed både svække, stække og ødelægge fødevareproduktionen i Danmark?

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse dagbladet JydskeVestkystens version HER plus Maskinbladets onlineudgave via linket HER).

Scroll to Top