Anklage: Regeringen må have vidst, at der ikke var grundlag for at aflive minkene

Masseaflivningen skyldes en anden politisk agenda end den sundhedspolitiske, lyder det fra folketingsmedlem

christiansborg-i-fuld-figur1000

Som det fremgår af denne artikel på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, er der ikke hold i påstanden om, at minkvariationen kaldet cluster 5 udgjorde en risiko for covid 19-vaccinerne. To forskere har i Berlingske skudt tesen ned.

Ifølge Venstres uofficielle minkordfører Thomas Danielsen kan man sagtens kritisere Statens Serum Institut for sagens forløb, men han peger selv på de politisk ansvarlige som de egentlige syndere:

”Pilen bør i stedet rettes mod regeringen, da det er dem, der har bestilt studiet”, siger han til Landbrugsavisen og uddyber:

”Det er jo regeringen, der har pålagt SSI at udleve det ekstreme forsigtighedsprincip, der ligger til grund for beslutningen om at aflive alle minkene, og jeg synes, de (SSI, red.) til dels selv siger, at der ikke var grundlag for at aflive minkene”.

Thomas Danielsen forklarer, at regeringen allerede tilbage i november må have vidst, at der ikke var grundlag for at aflive minkene.

”Når man bruger det som grundlag for beslutningen, så må det være på grund af, at der ligger en anden politisk agenda”.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Også Effektivt Landbrug kommer godt rundt om de nyeste oplysninger i den efterhånden langvarige saga om minkskandalen – dét kan du blive klogere på via artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top