”Det store problem er, at man holder fast i det samme måltal!”

Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær mener, at der er kommet mere faglighed ind i kvælstof-kortene – men at måltallet stadig er helt galt

Mark med traktor

Landbrugsavisen afslører tirsdag nye kvælstof-beregninger – der kort fortalt beretter om en større indsats på færre hektar. Men ifølge Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær er der også en slags godt nyt at finde i de nye tal:

”Når nu nordjyderne går fri af krav om målrettet regulering, så viser det, at myndighederne er blevet fagligt bedre klædt på. Det store problem er så, at man holder fast i det samme måltal. Det vil sige, at man rykker problemet over i andre vandoplande, hvor man nu får endnu større krav”, siger han til Landbrugsavisen.

Hvor man nu højest kan få et krav om 30 procent efterafgrøder, kan det stige til 42 procent i det fremtidige regime.

”Og det er ren Titanic. Det er at sejle direkte mod et isbjerg, det går fuldstændig galt. Man er nødt til at erkende, at der ikke kan være flere tiltag på markfladen. Det, der er sket i Nordjylland, giver god mening, men fastholder man måltallene, så er vi på kollisionskurs for dansk landbrug”, lyder det fra Peter Kiær.

Du kan læse mere i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top