Ros og ris til regeringen fra svineproducenter

Rasmus Prehn forstår landbrugserhvervets betydning – men alligevel lægger ministre sten i vejen for erhvervet, lyder det fra svineproducenterne, som har fået ny formand

gris2-1000px

Den relativt nye fødevareminister Rasmus Prehn (S) fik rosende ord med på vejen, da formand Kim Heiselberg onsdag aflagde beretning på Danske Svineproducenters generalforsamling. Ministeren forstår tilsyneladende – i modsætning til mange af sine forgængere – erhvervets udfordringer, lød det fra formanden.

Kim Heiselberg rettede dog samtidig kritik af regeringens slagtning af minkerhvervet samt modvilje til at tillade nye praktikanter til landet:

”Til gengæld er det skræmmende, at regeringen fører fagforeningspolitik og bruger corona som undskyldning for, at vi ikke kan få nye praktikanter til landet. Det hører ingen steder hjemme, at regeringen på den måde lægger sten i vejen for det erhverv, der om nogen holder hjulene i gang i Danmark under en af de største økonomiske kriser i landets historie”, fastslog Kim Heiselberg.

Formanden meddelte samtidig, at han trækker sig fra formandsposten – da han vil fokusere på sin familie og sin egen bedrift.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtaler HER og HER, Maskinbladets artikler HER og HER, Effektivt Landbrugs dækning HER samt i omtalen hos AgriWatch HER.

Den nye formand blev fundet på et konstituerende bestyrelsesmøde efter onsdagens generalforsamling. Valget faldt på den hidtidige næstformand Jeppe Bloch Nielsen – det kan du læse om på Danske Svineproducenters hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top