”Arla forsøger tilsyneladende at blande afregningsprincipper og forretningshensyn!”

Strid mellem mælkeproducenter og mejeriselskab spidser til, efter at sidstnævnte angiveligt forsøger at trække sagen i langdrag

køer-i-stald

Sagen mellem Arla og fem af selskabets ejere ser ud til at blive trukket yderligere i langdrag. Det sker, efter at mejeriselskabet har bedt retten tage stilling til, hvorvidt de pågældende ejere overhovedet har retlig interesse i sagen.

Sådan lyder det i en ekstraudgave af ugebrevet fra Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter.

Arla forsøger at udmatte os, hedder det fra LDM om sagen – der handler om, hvorvidt de fem ejere har ret til at få indsigt i en række centrale dokumenter via de andelsretlige grundprincipper, eller om selskabets repræsentantskab alene tager dén beslutning.

”Arla forsøger tilsyneladende at blande afregningsprincipper og forretningshensyn. I princippet ændrer det ikke på retten til indsigt, men de fem er udelukkende interesserede i at få fremlagt materiale, der beviser, at grundlaget er i orden, at alle andelshavere behandles ens, og at alle tillæg finansieres af øget indtjening på den indvejede mælk og kun dækker producenternes meromkostninger”, lyder det i ugebrevet.

Du kan læse mere om den nyeste udvikling i sagen i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.