Folketinget har afsat 33 dage til afhøringer i ”minkgate”

Den såkaldte granskningskommission er klar med de første afhøringer i begyndelsen af oktober

minkgaard-high-res

Gav ministrene rigtige og fyldestgørende oplysninger til offentligheden?

Modtog myndigheder og ministre – herunder statsminister Mette Frederiksen – oplysninger, der kunne indikere, at der muligvis ikke var hjemmel til påtænkte eller besluttede tiltag?

Og hvordan reagerede de herpå?

Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål, som den såkaldte granskningskommission skal forsøge at besvare ovenpå minkskandalen, skriver Maskinbladet.

Kommissionen er nedsat, efter at alle Danmarks mink – uden lovhjemmel – blev beordret aflivet. Det skal også klarlægges, hvordan Statsministeriets og øvrige myndigheders involvering af og kommunikation med offentligheden i almindelighed og de berørte minkavlere i særdeleshed var – ligesom der skal sættes fokus på lovligheden af denne kommunikation.

Afhøringerne i kommissionen går i gang den 7. oktober ved retten på Frederiksberg. Folketinget har afsat i alt 33 dage til afhøringer – og det vides endnu ikke, hvem der bliver afhørt og i hvilken rækkefølge.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale HER. Du kan desuden se et af Bæredygtigt Landbrugs seneste bidrag til debatten om minkskandalen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top