Jo, danske landmænd er dygtige – også i klimasammenhæng!

Men så længe man ikke opgør klimabelastningen per produceret enhed, har forbrugere og politikere et forkert indtryk

såning-2

Det er vigtigt at få etableret måder at opgøre klimapåvirkningen fra fødevareprodukter, så de kan gøres praktisk anvendelige for forbrugerne – og så landmænd, der producerer fødevarer med lavt klimaaftryk, får en mulighed for at gøre det til et salgsparameter.

Det fremgik af et seminar forleden, hvor Tom Axelgaard, stifter af netværket Farmvision, forklarede følgende:

”Det har hverken forbrugere eller råvareproducenter mulighed for, så længe vi ikke opgør klimabelastningen pr. produceret enhed. Men hvis man indfører et sammenligneligt mærke, kan forbrugerne træffe et oplyst valg. Det er der, vi skal hen, så danske landmænd også kan gøre både forbrugere og politikere opmærksomme på, hvor dygtige de er i klimasammenhæng”.

Klimamålinger p.t. er det rene vilde vest – lød det på Farmvision-mødet fra en dataindsamler.

Du kan læse mere på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside HER samt i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top