Venstre vil fritage animalsk produktion for CO2-afgift

Jakob Ellemann-Jensen har vakt opsigt med melding om nyt ”borgerligt klimaprojekt”

køer-i-stald

Venstre har været for fodslæbende i klimakampen, har det de seneste dage lydt fra partiets formand Jakob Ellemann-Jensen. Han taler om et nyt ”borgerligt klimaprojekt” og om, at Folketingets største oppositionsparti på ingen måde har tænkt sig at droppe ambitionen om at mindske de nationale CO2-udledninger med 70 %.

Meldingerne fra partiformanden modtages naturligt nok ikke ligefrem med kyshånd alle steder i dansk landbrug.

Men – som Maskinbladet bider mærke i – så har Jakob Ellemann-Jensen samtidig betonet vigtigheden af at holde hånden under den husdyrproduktion, der er så essentiel ikke bare for landbruget selv men for samfundet som helhed.

Venstre vil således gerne indføre en ensartet CO2-afgift – men den animalske produktion skal fritages.

”Når vi diskuterer landbrug, siger venstrefløjen, at vi skal skære i den animalske produktion. Men i Danmark er vi dygtige til at holde udledningerne fra dyrene nede, og folk holder ikke op med at spise kød, bare fordi vi ikke producerer det. Så det at sige, at så er vi ligeglade med, om det produceres i Ukraine eller Polen, hjælper ikke. Det vil bare skubbe arbejdspladser ud af landet. Det er dårligt for verdens klima og for dansk økonomi. Køer bøvser, og det kan vi lige nu ikke nedbringe uden at sende dem til Polen. Og det vil i min optik være klimanationalisme. Produktionen af fødevarer derefter kan vi sagtens smække den her CO2-afgift på, men selve udledningerne fra dyrene bliver vi nødt til at tage stilling til senere”, siger Venstre-formanden således.

Du kan læse Maskinbladets vinkel i artiklen HER samt mere i Effektivt Landbrug HER. Det oprindelige interview med Jakob Ellemann-Jensen i dagbladet Information, der satte gang i debatten, er der link til HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top