En snaps til otte mia. kr.

Nogle planer er ifølge direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, alt for dyre i forhold til gevinsten

Aarestrup

Pia Olsen Dyhr og SF vil lave en fond på otte mia. kr., der skal opkøbe landbrugsjord, hvor der dannes drikkevand. Det er for at undgå pesticider i det vand, vi drikker.

Der er bare ikke nogen som helst sundhedsmæssig grund til at gøre det. Der er i gennemsnit ca. 0,03 milliontedel gram pesticider og nedbrydningsprodukter pr. liter i det danske drikkevand. Det betyder, at 5,8 mio. danskere tilsammen drikker omkring 0,35 gram pesticider om dagen. Den sundhedsmæssige påvirkning af de 0,35 gram svarer til mindre end en akvavit på to centiliter – til deling mellem 5,8 mio. mennesker. Hvis SF vil gøre noget for danskernes sundhed, så er der bedre steder at bruge pengene.

Scroll to Top