Vagn Lundsteen: Efterafgrøder bør vige pladsen for vintersæd

Grønne overvintrende marker med vinterafgrøder bør prioriteres frem for efterafgrøder mener Vagn Lundsteen, som kalder det vanvittigt, at efterafgrøde-regimet koster dyrt for både landbrug og miljø

Bæredygtig Landbrug

Hvis man skal løse problemerne med efterafgrøderne, så kræver det ifølge Vagn Lundsteen en ny tilgang. Han bakker op om Bæredygtigt Landbrugs forslag, der tager udgangspunkt i grønne marker om vinteren.

“Den optager jo lige så meget som en efterafgrøde. Det viser de forsøg, der er lavet af Aarhus Universitet, så der er ikke noget argument for at skulle så efterafgrøder og så erstatte en masse vintersæd, som vi ved giver mere i udbytte, og som har en større dyrkningssikkerhed. Og det samtidig med, at de samler mere kvælstof op hele vinteren. Det er jo ikke noget argument at erstatte det med efterafgrøder, som man den 20. oktober eller senere tager op”, fortæller Vagn Lundsteen til Maskinbladet.

Du kan læse hele artiklen HER

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top