Andelsselskabernes penge burde ligge i landmændenes lommer

Vi skabte ikke andelsselskaberne for at binde mest muligt kapital, lyder kritikken fra både mælke- og svineproducenter

penge1000x400

”Vi skal selvfølgelig have et stærkt selskab, men i mange år har renten været meget lav, og så har et stort og velkonsolideret selskab nemmere ved at låne penge, end vi har i landbrugene. Jeg tror, det vil gøre en forskel, hvis flere penge kommer ud til landmændenes konsolidering”.

Sådan siger Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, til mediet AgriWatch.

Både Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter og Landsforeningen af Danske Svineproducenter mener, at der er for meget kapital bundet i de store andelsselskaber, og at pengene i højere grad burde tilfalde den enkelte landmand.

Jeppe Bloch Nielsen, formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, er i princippet tilhænger af, at andelsselskabernes egenkapital er på navn. Han mener dog, at der generelt er for meget kapital bundet i selskaberne.

”Vi skabte ikke andelsselskaber for at binde mest muligt kapital”, som Jeppe Bloch Nielsen formulerer det.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse hele artiklen fra AgriWatch via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top