Eksperter måtte ikke undersøge minkrisiko

Dermed er det umuligt at lave en reel vurdering, konkluderer forskere ovenpå folketings-flertals afvisning af fortsat minkavl i Danmark

christiansborg-i-fuld-figur1000

Kunne vi have fortsat minkavl på forsvarlig vis i Danmark efter årsskiftet?

Det mener regeringen og dens støttepartier ikke, men en central ekspertgruppe fik aldrig mulighed for at undersøge det nærmere.

Det fortæller institutleder på Københavns Universitets Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Birgit Nørrung, til TV 2.

Hun er leder af den veterinære del af Fødevarestyrelsens rådgivende organ Dansk Veterinær Konsortium (DK-VET), der er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Statens Serum Institut (SSI).

Og hun stiller sig undrende over for, hvorfor hun og hendes hold af eksperter i foråret – på direkte ordre fra ministeriet – blev stoppet i at undersøge, hvilke foranstaltninger der kunne bruges til at begrænse sundhedsrisikoen ved minkhold fremadrettet.

”Vi var begyndt at være i dialog om, hvad man kunne lave, og myndighederne ville se, om de kunne skaffe finansiering til det. Så har vi fået at vide, at det er blevet sat i bero, fordi man afventer en politisk beslutning”, siger Birgit Nørrung.

Du kan læse mere på TV2’s hjemmeside HER, ligesom Effektivt Landbrug beskriver sagen HER. Landbrugsavisen har desuden mere om den nyeste udvikling i minkskandalen HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top