Landbruget er vores største klimaaktiv

Det mindste, man kan forlange, er da ordentlig research, inden man stiller altødelæggende krav til et helt erhverv - skriver BL-medlem Jørgen Thorvald Kiær

gødning

Af Jørgen Thorvald Kiær, pensioneret landmand og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Roret 219, 3070 Snekkersten

Økonomien bliver nævnt som den helt store udfordring i forbindelse med forhandlingerne om en såkaldt grøn omstilling af landbruget.

Endnu vigtigere end kroner og øre er dog selve afklaringen af, hvad det er, vi vil som samfund:

Regeringen ønsker åbenbart at ødelægge det største aktiv, vi har som nation: Nemlig det landbrug der kan bidrage – og for længst bidrager – til den grønne omstilling.

Her til lands har vi optimale vejr- og jordforhold til landbrugsdrift og producerer mad med den mindste CO2-udledning. Disse fødevarer er påkrævet overalt på kloden. Derfor er det uden fornuftige og saglige begrundelser at ødelægge styrken i det danske landbrug, der allerede i dag går foran internationalt – både miljø-, klima- og eksportmæssigt. Og som har kraften til at opfinde de forbedringer, der løbende nedsætter CO2-udledningerne yderligere.

Der er ingen evidens for, at de tiltag, der lægges op til af regeringen, har nogen som helst indflydelse på klimaet. Det er således intensivt dyrkede afgrøder, der optager mest CO2. Det mindste, man kan forlange, er da ordentlig research, inden man stiller altødelæggende krav til et helt erhverv!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse Maskinbladets webversion via linket HER).

Scroll to Top