Lodsejere fastholder politianmeldelse mod Holbæk Kommune

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist hjælper sjællandske landmænd, der lider under dårlig vandføring som følge af store sten i vandløb

nikolaj-med-traktor-naerfoto

Det lykkedes ikke at finde en mindelig løsning ad dialogens vej – så lokale lodsejere har nu valgt at fastholde en politianmeldelse mod Holbæk Kommune i sagen om store sten i Tysinge Å.

”Der er stadig store sten i åen. De er ikke blevet fjernet, selv om vi har været i løbende dialog med kommunen. Så vi er nødt til at fastholde dén politianmeldelse”, fortæller den lokale lodsejer Lars Palle.

Glade for opbakningen fra BL

Han repræsenterer Holbæk Ålav og er en af de lokale landmænd, som er negativt påvirket af, at vandet ikke kan løbe væk fra området. Problemet skyldes, at Holbæk Kommunes medarbejdere har kastet en række store sten tilbage i et vandløb efter en længe ventet oprensning, hvilket øger risikoen for oversvømmelser betragteligt. Det har gjort en gruppe landmænd nær Tysinge Å så utilfredse, at de med hjælp fra Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz har politianmeldt kommunen.

”Nikolaj har hjulpet os med at formulere politianmeldelsen. Vi er meget glade for opbakningen fra Bæredygtigt Landbrug”, lyder det fra Lars Palle.

Uacceptabelt at hæve vandstanden ulovligt

Nikolaj Schulz kalder det helt uacceptabelt, hvis nogen – i det her tilfælde en kommune – hæver vandstanden ulovligt. Han både håber og tror på, at politiet vil sørge for, at Holbæk Kommune overholder vandløbsloven.

”Jeg ser frem til, at politiet nu efterforsker sagen og finder frem til, hvem i kommunen det er, som ikke vil fjerne de ulovlige sten i vandløbet. Det er en helt utrolig langsom sagsbehandling i kommunen, der ender med blot at komme frem til, at de ikke vil tage stenene op af vandet”, fortæller Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Du kan læse mere om sagen i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER, ligesom Effektivt Landbrug tidligere har beskrevet lodsejernes juridiske slagsmål med Holbæk Kommune i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top