Massive protester på vej mod naturnationalparker

Det er langt fra kun Bæredygtigt Landbrug, der forholder sig kritisk til de store naturområder, hvor der ikke må dyrkes landbrug

folketinget-trappen

Folketingets åbningsdag – tirsdag den 5. oktober – er normalt en demokratiets festdag men er også en oplagt mulighed for at protestere mod de folkevalgtes planer.

Således også denne gang, hvor en gruppe mennesker demonstrerer imod den socialdemokratiske regerings og miljøminister Lea Wermelins ambition om at oprette 10 nye store såkaldte naturnationalparker. Demonstrationen benævnes ”Mod miljøminister Lea Wermelin og hendes ødelæggende planer for vores natur og dyr”. Håbet er ifølge Landbrugsavisen at kunne råbe politikerne op og få sat en stopper for planerne.

Naturnationalparkerne skal være store naturområder, hvor der ikke må dyrkes landbrug. Der skal udtages urørt skov og udsættes store græssende dyr, som for eksempel heste eller køer. En idé, der mildest talt ikke ligefrem udviklede sig til en succes på Mols…

Du kan læse mere om den kommende demonstration i Landbrugsavisens omtale HER. Planerne om og modstanden mod naturnationalparkerne kan du blive klogere på via artiklen HER – hvor det også fremgår, hvordan Bæredygtigt Landbrug ad flere omgange har protesteret mod den statslige dyremishandling.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top