Massive protester på vej mod naturnationalparker

Det er langt fra kun Bæredygtigt Landbrug, der forholder sig kritisk til de store naturområder, hvor der ikke må dyrkes landbrug

folketinget-trappen

Folketingets åbningsdag – tirsdag den 5. oktober – er normalt en demokratiets festdag men er også en oplagt mulighed for at protestere mod de folkevalgtes planer.

Således også denne gang, hvor en gruppe mennesker demonstrerer imod den socialdemokratiske regerings og miljøminister Lea Wermelins ambition om at oprette 10 nye store såkaldte naturnationalparker. Demonstrationen benævnes ”Mod miljøminister Lea Wermelin og hendes ødelæggende planer for vores natur og dyr”. Håbet er ifølge Landbrugsavisen at kunne råbe politikerne op og få sat en stopper for planerne.

Naturnationalparkerne skal være store naturområder, hvor der ikke må dyrkes landbrug. Der skal udtages urørt skov og udsættes store græssende dyr, som for eksempel heste eller køer. En idé, der mildest talt ikke ligefrem udviklede sig til en succes på Mols…

Du kan læse mere om den kommende demonstration i Landbrugsavisens omtale HER. Planerne om og modstanden mod naturnationalparkerne kan du blive klogere på via artiklen HER – hvor det også fremgår, hvordan Bæredygtigt Landbrug ad flere omgange har protesteret mod den statslige dyremishandling.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

13 kommentarer til “Massive protester på vej mod naturnationalparker”

 1. TAK for at gøre noget!
  Det er helt groteske planer der er lagt frem om NNP’erne. Det må ikke blive en realitet!
  Lea Wermelin med følge føres bag lyset, og VIL ikke se de lægger sig op ad fanatiske biologers uhyggelige og skadende planer.

  1. hanne frederiksen

   tror bestemt godt, at de ved, hvad der kommer til at foregå, men EU-tilskuddene betyder mere end dyrene og naturen

 2. Når vi hegner naturen inde – hegner vi så os selv ude?

  Vi ønsker mest mulig reel og uhindret adgang for flest mulige friluftsbrugere med respekt for naturen – følg med på http://www.tilgaengelignatur.dk

  – en samlet side for alle os der oplever udfordringer med hegninger og store græssere – vi er mange tusinde medlemmer fra hele Danmark

 3. Udover det vanvittige i hele NNP projektet der i høj grad bygger på dyremishandling under synonymet rewilding, er det er projekt der har sat demokratiet helt ud af drift. Ytringsfriheden er i høj grad elimineret. Ingen ansatte i naturstyrelsen svarer på spørgsmål om de kommende NNP’er. Modstandere der i pænt og ordentligt sprog uden trusler el. lign. skriver på FB bliver blokeret eller kommer i FB fængsel, når de kommer sandheden om processen for nær. Og så er der den udtalte grad af kammerateri, som f.eks. Rasmus Ejernæs der har en bror i stor stilling i miljøministeriet, hvem kom først? Flere kommuner har frabedt sig NNP, men miljøministeren fortsætter uanfægtet sin pladderromantiske kampagne, overhører høringssvar fra os der betaler hele gildet med vores skattekroner. Man har tilsyneladende også undladt at få lavet VVM rapport som loven ellers foreskriver hvis et projekt medfører gennemgribende ændringer på den eksisterende natur. Alt i alt er dette galimatias der mest af alt minder om en nyreligiøs sekt uden evidens en skamplet på et tidligere demokratisk land. Jeg ville ønske at dygtige journalister ville skrive i aviser og lave indslag på landsdækkende tv om al råddenskaben, så alle danskere fik øjnene op for hvor regeringen er på vej hen med sit politikervælde ( et nyt ord jeg lærte i går, men meget rammende for det der sker i Danmark) Desværre bliver det tiet ihjel hvad Lea W. gør ved vores natur, sikkert ud fra den udbredte angst for ikke at virke grøn nok. Vi der kæmper mod NNP med den deraf medfølgende dyremishandling er alle naturelskere. Vi ønsker også øget biodiversitet og frem for alt naturlig natur, men projekterne skal bygge på videnskabelig forskning ikke på en håndfuld rabiate biologers syge syn på dyreliv.

 4. Læste samtlige indlæg af Rune Engelbreth på Altinget.dk i går aftes – og må indrømme nattesøvnen var spoleret. Magen til arrogance skal man ledes længe efter. I en uforskammet og nedladende tone manes al modstand mod NNP til jorden. Det er lige fra politikere til forsvaret. At et voksent menneske uimodsagt kan slippe afsted med at skrive magen til sludder, er mig helt uforståeligt. Og endnu mere uforståeligt er, at beslutningstagerne og dele pressen sluger det råt. Det er jo nærmest skrevet i ”børnebogsstil”.

 5. Endnu mere uhyggeligt, at tænke på, at Rune E. Larsen er miljømister Wermelins rådgiver. Hvordan kan et sådant menneske som ham, komme så højt op? Hvor mange skal han have lov til, at forføre/manipulere? Det er ham ideen om NNP kommer fra, og bestemmelsen om, at rewilding med alt dens sult, nød, smerte og ingen dyrlægehjælp, kommer fra. Han har ingen fagkundskab eller reel viden/uddannelse om natur eller dyr til, at retfærdiggøre en sådan rolle som rådgiver for en miljøminister

 6. Bente Kirstine Vejle

  Tak , denne form for statsdyrehold skal bare aldrig accepteres , i flere årtier er der blevet kæmpet for bedre dyrevelfærd i Danmark , men med L229 blev det lovligt at vanrøgte og udsulte dyr bag hegn !!
  Det skal stoppes , ingen vanrøgt i biodiversitetens hellige navn !

 7. Michael Stoltze

  Mener Bæredygtig Landbrug, at Danmark slet ikke skal beskytte natur i Danmark og i modsætning til andre lande i EU ikke skal have nationalparker?

  Det er vigtigt at sikre god dyrevelfærd; men jeg synes det er underligt at demonstrere mod naturbeskyttelse og mod dyr, der får lov til at leve under optimale forhold med masser af plads.

  1. Dorthe Lerfeldt

   Dyrene får jo netop ikke lov til, at leve under optimale forhold. De får ikke opfyldt deres mest basale behov, føde. De får heller ikke anden hjælp ved skader, sygdom mm. end en kugle for pande, hvad så er ok, hvis det sker med det samme, men med L229 bliver de kun tilset ca hver uge, og kun bestandsmæssigt, ikke individuelt, så en hest eller ko kan ligge med et brækket ben i 14 dage, eller et dødt afkom hængene ud af skeden, før nogen opdager det. Det er heller ikke optimale forhold, at lukke slettedyr, som lever på åbne enge,sletter og prærier, inde i indhegninger i skov. De hører ikke til i skov, og der er ikke den rigtige føde til dem i skov. Hvis de levede under optimale forhold, ville de blive gamle,25-30 år, men de lever kun 3-5 år i rewilding.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top