Anklage: Regeringen modarbejder minkkommissionen

Skandalen om de ulovlige minkaflivninger har taget endnu en drejning med fokus på statsministerens slettede sms-beskeder

minkgaard-high-res

Jorden brænder under regeringstoppen i minksagen.

Denne morgen kunne følgende vittighed – med inspiration i de populære børnerim – læses på facebook:

”Alle børnene læste sms’er. Undtagen Mette. Hun havde travlt med at slette!”

Minkskandalen har således taget endnu en dramatisk drejning med afsløringen af, at både statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes nærmeste stab i Statsministeriet har slettet deres sms-beskeder om netop minksagen. Stort set samtlige medier i kongeriget beskæftiger sig med dén vinkel – og på den systemkritiske hjemmeside Indblik går Venstres minkordfører Thomas Danielsen så langt som til at sige, at den socialdemokratiske regering bevidst modarbejder den såkaldte granskningskommissions arbejde med at kulegrave minksagen.

Du kan læse mere i artiklen på Indblik HER. Samme hjemmeside beretter i øvrigt også i teksten HER, hvordan førnævnte statsminister nægter at forholde sig til, om en regering skal kunne fortsætte, hvis den har brudt loven.

Desuden kan du blive klogere på den nyeste udvikling i minksagen via Danmarks Radios artikel HER, Landbrugsavisens input HER samt i Maskinbladets omtale HER.

Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olesen fastslår i analysen HER, at alle og enhver med betydende poster på Slotsholmen udmærket ved, at man ikke må slette sms’er. Også B.T. mener i kommentaren HER, at sagen ”stinker langt væk”.

På journaliststandens egen hjemmeside www.journalisten.dk fortæller eksperter i indlægget HER, hvordan slettede sms’er kan gøre det svært at lave magtkritisk journalistik i Danmark, mens Altingets artikler HER og HER (kræver abonnement) perspektiverer det problem, at den nu tidligere fødevareminister Mogens Jensen i første omgang fik hele skylden for skandalen.

Endelig beretter Effektivt Landbrug HER, at der tidligst ved nytårstid bliver klarhed om minkerhvervets fremtid i Danmark.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top