BL-formand: L&F repræsenterer ikke landbruget

Peter Kiær forstår ikke, hvorfor en organisation, der i samarbejde med DN arbejder for at afvikle dele af dansk landbrug, ifølge ministeriet skal være ene om at repræsentere erhvervet i BNBO-sag

peter-kiær-nummer-1

Bæredygtigt Landbrug savner at blive inddraget i den igangværende proces omkring de såkaldt boringsnære beskyttelsesområder (BNBO). Flere foreninger – heriblandt en enkelt landbrugsorganisation, Landbrug & Fødevarer – er således indkaldt til et møde om sagen hos miljøminister Lea Wermelin (S).

BL’s formand Peter Kiær fortæller til Effektivt Landbrug, at han aldrig har hørt fra ministeren om BNBO – selv om BL repræsenterer primærlandmændene og en stor del af landbrugsjorden i Danmark.

”For demokratiets skyld skal vi selvfølgelig også inddrages. Den forening, der nu er indkaldt til mødet for at repræsentere landbruget, er en forening, som i forvejen samarbejder med Danmarks Naturfredningsforening om at afvikle dele af landbruget”, siger Peter Kiær – som dermed henviser til Landbrug & Fødevarers og Danmarks Naturfredningsforenings fælles forslag om at udtage 100.000 hektar lavbundsjord.

Du kan læse Effektivt Landbrugs onlineudgave af artiklen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top