BL-medlem: Politikerne mangler basal viden om landbrugsdrift

Claus Neergaard er dybt frustreret efter samråd med fødevareministeren – som dog lover servicetjek af efterafgrøder

olieraeddike-efterafgroede-2

Formanden for Landøkonomisk Selskab, sjællænderen Claus Neergaard – som også er et kendt medlem af Bæredygtigt Landbrug – var mildest talt ikke imponeret over debatten ved et samråd i Folketinget forleden.

Her skulle fødevareminister Rasmus Prehn (S) svare på spørgsmål om bl.a. efterafgrødefristen den 20. august. Men det, der kom ud af munden på ministeren og hans politiske kolleger på Christiansborg, fik efterfølgende Claus Neergaard til tasterne:

”De i øvrigt velmenende politiske ordførere efterlod os et klart indtryk af, at de mangler basal viden om, hvad det vil sige at drive landbrug i praksis”, skriver Landøkonomisk Selskab og Agerskovgruppen i et fælles brev til Rasmus Prehn.

Claus Neergaard tilføjer til Effektivt Landbrug:

”Problemet er, at efterafgrøderne virker jo ikke!”

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER, og i Maskinbladets artikel HER fremgår det, hvordan Rasmus Prehn har lovet et efterfølgende såkaldt servicetjek af efterafgrøderne.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top