Cepos: Ny landbrugsaftale betyder endnu mere planøkonomi

Liberal tænketank revser aftale – der ellers er indgået af stort set samtlige af Folketingets partier – for at være alt andet end liberal

sprøjte

Den netop indgåede landbrugs- og klimaaftale indeholder en række vidtgående elementer, herunder et bindende reduktionsmål for land- og skovbrugssektorens CO2-udledning på 55 til 65 procent i 2030 sammenlignet med udledningen i 1990, ligesom der også bliver lagt op til at udtage 22.000 hektar landbrugsjord og afsætte hele 3,5 milliarder kr. til at fordoble det areal, hvor der dyrkes økologiske fødevarer.

Der er grund til bekymring over forliget indgået af næsten alle Folketingets partier, lyder det fra den borgerlige og liberale tænketank Cepos’ analysechef Otto Brøns-Petersen.

”Aftalen trækker landbruget yderligere i planøkonomisk retning, nu også på klimaområdet. Det er trist, fordi landbruget i forvejen er et ret reguleret og planøkonomisk erhverv”, siger Otto Brøns-Petersen til den systemkritiske hjemmeside Indblik.

Du kan læse mere i artiklen fra Indblik via linket HER. Indblik beskriver også Bæredygtigt Landbrugs indsigelser mod den nye aftale i teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top