Mette Frederiksen var informeret om, at det var ulovligt at aflive alle danske mink

Hidtil ukendt dokument får statsministerens minkforsvar til at falde fra hinanden

mette-1

Statsminister Mette Frederiksens forsvar i minksagen ser ud til at smuldre.

Af et hidtil ukendt dokument – et bilag til et mødemateriale – fremgår det således, at det er ”vurderingen, at det hverken er muligt at tvangslukke eller lægge minkerhvervet i dvale med hjemmel” i gældende dansk lov.

Med andre ord viser bilagene, der stammer fra en netop offentliggjort advokatrapport, at statsministeren var orienteret om og dermed formentlig også fuldt vidende om, at det var ulovligt at beordre alle danske mink aflivet – inden beslutningen alligevel blev taget.

Du kan læse mere på den systemkritiske hjemmeside Indblik HER samt i Maskinbladets omtale HER. Også Landbrugsavisen beskæftiger sig med den seneste nye udvikling i minkskandalen i artiklerne HER og HER, ligesom du kan blive klogere af Effektivt Landbrugs tekst HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top