Peter Kiær om landbrugsaftale: Der er lagt op til slåskamp på mange fronter

Man landede dog ”i den rigtige retning”, som Bæredygtigt Landbrugs formand formulerer det i interview i Effektivt Landbrug

såning-2

”Der var lagt op til, at vi skulle have en målrettet regulering med reduktioner på 6.500 tons. Det havde været en katastrofe og lig med braklægning af mange, mange hektar. Så i den rigtige retning er vi kommet”.

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær, som er blevet interviewet om den nye landbrugs- og klimaaftale i avisen Effektivt Landbrug.

Der er dog lagt op til sværdslag og – fortsat – vanskelige tider for landbrugserhvervet i Danmark, slår han fast:

”Det er i den grad bekymrende, at aftalepartnerne hvert andet år skal sidde og slås om fremdriften på de kollektive virkemidler. Specielt når man ser på, at den her aftale efter min smag er blevet lidt for bred. Personligt mener jeg, at det her kommer til at skabe mere uro. Der er lagt op til slåskamp på så mange fronter. Miljøgarantien er én ting, men der er jo også fremtidige virkemidler for både klima og miljø, som der venter en kamp på”, siger BL-formanden.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs onlineartikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top