Alternativer til kød udkonkurrerer ikke de animalske produkter

Ifølge international analytiker vil de plantebaserede proteiner have en markedsandel på blot tre til fire procent i år 2030

køer-i-stald

Dansk landbrug er klar til at producere lige nøjagtig de fødevarer, som forbrugerne efterspørger. Men det ser ifølge Landbrugsavisen ud til at være spildte kræfter for eksempelvis svine-, kyllinge- og oksekødsproducenter at skifte deres produktion ud med såkaldt moderne alternativer.

I hvert fald forudser den internationale analytiker indenfor animalske proteiner, Eva Gocsik fra den hollandske storbank Rabobank, at alternative plantebaserede proteinkilder vil udgøre en markedsandel på mellem tre og fire procent i år 2030. Der er altså ikke i hendes krystalkugle udsigt til, at de alternative proteinkilder gør indhug i de traditionelle animalske proteiner som svin, fisk, okse og kylling.

”Den danske svinesektor er i en god situation. Den er effektiv og leverer høj kvalitet”, lød analysen i øvrigt fra Eva Gocsik på svinekongressen forleden.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top