Danskerne går efter kødet – resten af måltidet anses som tilbehør

Vi holder fast i bøffer og pølser, selv om vi er bevidste om kødproduktionens klimaudfordringer – viser ny undersøgelse

køer-på-mark-tina

Det er langt fra første gang i verdenshistorien, at mennesket siger ét og gør noget andet. Bemærkelsesværdigt er resultatet af et nyt forskningsprojekt nu alligevel:

Ifølge en europæisk spørgeskemaundersøgelse hører vi danskere således til de mest oplyste, når det kommer til de påståede negative konsekvenser for klimaet forårsaget af kødproduktion. Men vi er ikke desto mindre samtidig det folkefærd, der holder bedst fat i både bøfferne og pølserne.

”Vi kan se, at det er en meget lille del af danskerne, der er villige til at lægge kødet helt fra sig”, forklarer Louise Krogh Johnson, projektleder hos EU-projektet Pro-Enrich, til Effektivt Landbrug.

Hun mener, at madvanerne afspejler vores kultur:

”Den animalske produktion er meget stor i Danmark. Og vores kulinariske vaner, og vores traditioner, er meget kødbaserede. En stor gruppe mennesker kigger efter kødet først, når de går i supermarkedet. Og så er de andre ting tilbehør. Det, man er vokset op med, afspejler sig også i ens præferencer af fødevarer”, siger projektlederen.

Du kan læse hele historien på Effektivt Landbrugs hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top