Hård kritik: Regeringen modarbejder minkkommissionen

Mogens Jensens afhøring i kommissionen skaber efterdønninger – mens politiet er færdig med forsøget på at genskabe de omstridte sms-beskeder

blok-og-kuglepen-bl

Den socialdemokratiske regering modarbejder granskningskommissionens arbejde med at kulegrave den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark.

Sådan lyder anklagen fra Venstres minkordfører Thomas Danielsen i Effektivt Landbrug.

”Det er klart, at retten bliver udfordret af ikke-samarbejdsvillige vidner, og der vil jeg ikke pege på nogle embedsmænd, men på Mogens Jensen. Lige meget, om han bliver spurgt ind til manglende lovhjemmel, så kan han ikke huske det. Om det er forløbet op til KU-mødet, kan han ikke huske noget, og hvem der har fjernet hvilke sætninger og foreslog hvad, kan han heller ikke huske noget om. Så det er helt åbenlyst, at man modarbejder kommissionens arbejde på det område”, lyder det fra minkordføreren.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs interview HER.

Samtidig forlyder det, at politiets teknikere er færdige med forsøget på at genskabe de omstridte sms-beskeder, der jo ellers var blevet slettet af ”sikkerhedshensyn”. Læs mere i Politikens artikel HER samt i Maskinbladets tekst HER.

Statsminister Mette Frederiksen vil nu stille op i et samråd i Folketinget om de slettede sms’er – det fortæller Landbrugsavisen og Maskinbladet om HER og HER.

Den systemkritiske hjemmeside Indblik beretter, at et kunstværk om minksagen er sat til salg for en halv mio. kr., og at pengene skal gå til velgørenhed – se mere HER. Og så er der mere om skandalen og de nyeste afhøringer i kommissionen i Landbrugsavisens artikler HER, HER og HER, i Maskinbladets tekst HER samt i Ekstra Bladets dækning HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top