Slette-Mette stjæler alle overskrifter

Kommentatorer er efterhånden enige om, at minkskandalen og ikke mindst de slettede sms-beskeder truer regeringens liv

mette-1

Minkskandalen udvikler sig uafbrudt med flere afsløringer, vinkler og nyheder. Den forgangne weekend var ingen undtagelse, og én ting står i hvert fald klart:

Statsminister Mette Frederiksen (S) får svært ved nogensinde at slippe af med tilnavnet Slette-Mette.

Hun må igen og igen høre for de sms-beskeder med tilknytning til minksagen, som hun og flere af Statsministeriets topembedsmænd har slettet – med det resultat, at granskningskommissionen, der undersøger skandalen omkring de ulovlige minkaflivninger, ikke har kunnet få beskederne udleveret.

Politiet får nu til opgave at genskabe de slettede sms’er – det kan du læse mere om i TV2’s omtale HER samt i Landbrugsavisens dækning HER. Sidstnævnte har også en sidevinkel om problemstillingen HER. Derudover beretter den systemkritiske hjemmeside Indblik HER, hvordan eksperter gennemhuller statsministerens forklaring om de slettede sms-beskeder.

En embedsmand fra Statsministeriet er kommet i vælten, fordi han i en sms brugte udtrykket at ”lukke lortet” – vedrørende den ulovlige beslutning om at lukke minkavlen i Danmark. Hjemmesiden Indblik beskæftiger sig med sagen HER, og på TV2’s hjemmeside HER kan du læse, hvordan embedsmanden efterfølgende har beklaget sit sprogbrug – og undskyldt overfor minkavlerne. Effektivt Landbrugs chefredaktør Jacob Lund-Larsen beskriver i sin leder HER (kræver abonnement), hvordan formuleringen at ”lukke lortet” tydeligvis er meget mere end blot en finke, der røg af panden…

I øvrigt skulle der pludselig være tvivl om den manglende lovhjemmel i relation til minkaflivningerne. Se mere om det på Danmarks Radios hjemmeside HER og i Landbrugsavisens tekst HER.

Også erhvervsminister Simon Kollerup skal nu afhøres af granskningskommissionen, se HER.

De slettede sms’er kan få indflydelse på kommunalvalget, mener iagttagere – se artiklen fra TV2’s hjemmeside HER.

Og endelig spørger Avisen Danmarks politiske kommentator Kasper Løvkvist, om Mette Frederiksen er i gang med at slette sig selv? Se analysen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top