Vildsvinehegnet fylder i den sønderjyske kommunalvalgkamp

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har besigtiget hegnet sammen med partiets lokale spidskandidater

grise1000px

Hvis nogen savner fokus på landbruget i den igangværende valgkamp til det forestående kommunal- og regionsrådsvalg, skulle de prøve at tage turen til Sønderjylland.

Ingen ringere end Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl besøgte mandag vildsvinehegnet, der skal holde afrikansk svinepest ude af kongeriget. Det gjorde han i selskab med partiets lokale spidskandidater i de sønderjyske kommuner. Mens vildsvinehegnet stadig møder kritik fra nogle politikere og meningsdannere, var meldingen en ganske anden fra DF-formanden:

”Hegnet, der skal forhindre svinepest i Danmark, ser ud til at fungere efter hensigten. Det var rettidig omhu, at vi fik det sat op, og nu handler det om at fortsætte kampen mod sygdommen, så vi kan sikre den danske eksport af svinekød”, sagde Kristian Thulesen Dahl til Landbrugsavisens udsendte reporter.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Også Dansk Folkepartis fødevareordfører Lise Bech har ved flere lejligheder udtrykt stolthed over det ellers – i visse kredse – kritiserede vildsvinehegn. Det kan du læse mere om i teksterne HER og HER.

Maskinbladet har i øvrigt ligeledes i dag fokus på kampen mod afrikansk svinepest i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top