Bemærkelsesværdigt nok fandt ingen på at slå minkene ihjel…

Ikke én eneste person vil tage ansvaret for den ulovlige beslutning, fremgår det efter 60 afhøringer i granskningskommissionen

christiansborg-i-fuld-figur1000

Selv om samtlige hovedaktører nu har forklaret sig, står det stadig som et mysterium, hvem der foreslog, at alle mink i Danmark skulle slås ihjel. Ingen har tilsyneladende fået idéen til en af de mest vidtgående beslutninger i dansk erhvervsliv nogensinde – en beslutning der ovenikøbet var ulovlig og grundlovsstridig, fordi der ikke var lovhjemmel til den.

Sådan lyder konklusionen efter ikke færre end 60 afhøringer i den såkaldte granskningskommission, der undersøger minkskandalen. I Landbrugsavisens seneste udgave af podcasten ”Minkkommissionen” gennemgår man nu årets forklaringer og kigger frem mod de nye afhøringer i 2022.

Du kan læse og høre mere via linket HER.

På TV2’s hjemmeside svarer politisk kommentator Hans Engell på spørgsmålet, om Inger Støjbergs skæbne får indflydelse på en mulig rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen. Du kan se dét svar – og andre – via linket HER.

Troen på at minkavl kommer tilbage i Danmark, er ikke stor, hvis man skal dømme efter de første ansøgninger om erstatning for nedlukning og dvaleordning. Det kan du læse mere om hos Nordtinget HER samt i Landbrugsavisen HER.

I øvrigt er der igen fundet ulovlige mink, oplyser Fødevarestyrelsen. Læs Landbrugsavisens omtale af sagen HER samt Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top