BL’s faglige direktør: Totalt urealistiske reduktionsmål

Jørgen Evald Jensen langer i Maskinbladet og Landbrugsavisen ud efter regeringens nyeste udspil til vandplaner

Jørgen Evald taler hos Poul Uhrenholt

”De reduktionsmål, der ligger i de her planer, de er totalt urealistiske. Vi har gennemført adskillige reguleringer gennem de seneste 15 år, og gennem de sidste 10-12 er der intet sket. Det eneste, der er sket, er, at man har flyttet noget udledning fra efteråret til om foråret”.

Sådan siger Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen til landbrugspressen – der har bedt om en kommentar til regeringens udspil til Vandplan III.

Jørgen Evald Jensen kalder udspillet ”makværk” og kritiserer også, at spildevandets betydning for vandmiljøet – der ellers har fyldt meget i spalterne både i landbrugspressen og medierne i øvrigt – ikke tages alvorligt nok i Miljøstyrelsen.

”Man accepterer en fortsat stigning i forurening fra byerne. Nu er problemet, at de tal, vi har for regnbetingede udledninger, de er ikke rigtige. Mange udledninger indberettes ikke, så de er ikke med i tallene. Måler vi i Novana, ved vi ikke, hvor det kommer fra, så man tager den samlede udledning og ser, hvad der er indberettet for punktkilder, og så er resten diffuse kilder. Og er indberetningerne forkerte, så anføres belastningen at stamme fra diffuse kilder, og dermed landbruget”, lyder kritikken fra Jørgen Evald Jensen i Maskinbladet.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Også Landbrugsavisen beskæftiger sig med Jørgen Evald Jensens indvendinger, dén vinkel kan du læse om i linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top