Chefredaktør om minkskandale: Hverken styr på lovhjemmel eller økonomi

Når et helt erhverv skal afvikles, bør det i det mindste ske på værdig vis, fremgår det af lederen i landets største regionalavis

mink-3

”Det er en skandale, at der gik så meget panik blandt de centrale beslutningstagere, at der hverken var styr på lovhjemmel eller de økonomiske konsekvenser!”

Sådan skriver Mads Sandemann, som er chefredaktør på avisen JydskeVestkysten, i en leder. Avisen er Danmarks største regionalavis.

”Det kan faktisk godt være, at erstatningssummen ender med at blive dyrere end nødvendigt. Men det er ikke minkbranchens skyld”, skriver chefredaktøren blandt andet.

”Hvis regeringen havde taget sig bedre tid, havde man måske kunnet nøjes med at aflive nogle af de danske mink. Og hvis man havde fastholdt, at det af hensyn til folkesundheden var nødvendigt at aflive alle mink, kunne man have gennemført beslutningen på lovlig vis med en politisk enighed om de generelle kriterier for erstatningerne til minkavlerne. Nu blev gennemførelsen af beslutningen så forhastet, at den formentlig endte med at blive unødig dyr for skatteyderne”, tilføjer Mads Sandemann – som taler for, at afviklingen af erhvervet i det mindste nu bør ske på værdig vis.

Læs hele lederen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top