Statsministeren kan meget vel få skylden for lovbrud

Ansvaret for den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink kan sagtens lægges på Mette Frederiksen, selv om der endnu ikke er nogen ”rygende pistol”

mette-1

Granskningskommissionen har ikke fundet en såkaldt rygende pistol i spørgsmålet om, hvad regeringstoppen vidste om den manglende lovhjemmel, da beslutningen om at aflive samtlige mink blev truffet. Eller da den blev meldt ud på et pressemøde dagen efter. Hverken i dokumenter eller i afhøringer.

Men spørgsmålet er, om kommissionen alligevel kan komme frem til, at statsministeren i et eller andet omfang er ansvarlig for at sikre, at beslutningen om minkene var ordentligt belyst.

Sådan lyder det i en analyse fra Danmarks Radios politiske korrespondent Christine Cordsen – op til torsdagens afhøring af Mette Frederiksen i kommissionen.

Du kan læse analysen HER, mens også Altinget har en lignende optakt til afhøringen i linket HER.

Hvis du abonnerer på Jyllands-Posten, kan du HER læse om en ny afsløring i minksagen, der kan få betydning for dagens afhøring. Og derudover kan anbefales podcasten HER fra Landbrugsavisen – der beskriver minkskandalens øjeblikkelige status.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top