Venstre: Ministre ønsker ikke minkavl tilbage i Danmark

I modsætning til regeringen vil oppositionen i Folketinget til gengæld i gang med at vurdere mulighederne for at genoptage erhvervet

christiansborg-i-fuld-figur1000

Der er brug for, at man kommer i gang med at vurdere mulighederne for at genoptage minkavl i Danmark.

Det mener Venstres minkordfører Thomas Danielsen efter et ekspertmøde, hvor Birgit Nørum fra Københavns Universitet gik i rette med regeringens minkhåndtering.

”Det virker til, at regeringen har en strategi, der går ud på, at de minkavlere, der kunne være interesserede i at starte op igen, skal gøres trætte, så de til sidst opgiver at komme i gang igen. Så vi skal i gang med arbejdet, så de avlere kan mærke, at der bliver arbejdet på sagen”, siger Thomas Danielsen til Effektivt Landbrug.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER samt i Landbrugsavisens dækning HER.

Af andre nyheder fra “minkgate” kan nævnes, at statsminister Mette Frederiksen tirsdag blev udspurgt om sine telefonvaner på et samråd – og at Forsvarets Efterretningstjeneste i øvrigt ikke ser sig i stand til at genskabe de omstridte sms-beskeder.

Du kan læse mere om bl.a. disse vinkler i Landbrugsavisens artikler HER, HER, HER og HER, mens Maskinbladet HER og HER, Effektivt Landbrug HER, Berlingske HER samt den systemkritiske hjemmeside Indblik HER ligeledes beretter nyt om minkskandalen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top