”Vi er nødt til at gøre en indsats for at komme ulveproblemet til livs!”

Dansk Europa-parlamentariker vil med grænseoverskridende tiltag bekæmpe ulven, der er en stressfaktor for både dyrevildt og husdyr

eu-flag

Danske landmænd – og Bæredygtigt Landbrug – har presset på for at få danske lovgivere på banen i relation til ulveproblemet. Men også på europæisk plan skal der gøres en indsats.

Det mener Asger Christensen, som sidder i Europa-Parlamentet for Venstre. Han skriver i et læserbrev i Effektivt Landbrug, at ulven truer Europa.

”For bestanden vokser, og det samme gør utrygheden i landsdelene, hvor ulvene er flyttet ind. Danske og europæiske landmænd ser sig nødsaget til at indhegne deres dyr for at beskytte dem mod ulven. Behovet for at opdatere reglerne, som i øjeblikket forhindrer os i at gøre noget ved problemet, er presserende”, lyder det fra Venstre-manden, som selv er landmand.

”Vi er nødt til at gøre en indsats for at komme ulveproblemet til livs. Sammen med mine europæiske kolleger har jeg derfor taget sagen op i EU. For problemerne er grænseoverskridende. Derfor arbejder vi på en række politiske forslag, der skal bekæmpe problemulve. For mig er det helt centralt, at vi laver fornuftige regler, som sikrer, at dyrevildt og husdyr kan leve side om side. Virkeligheden er desværre en anden, og ulvene er en kæmpe stressfaktor for dyrene i de udsatte områder”, skriver Asger Christensen – som også taler for at sikre landmændene økonomisk i relation til ulveproblemet.

Du kan læse hele læserbrevet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top