Bonnesen bider minister i haserne i sag om udenlandske praktikanter

Udlændinge- og integrationsministeren bør ifølge Venstre-ordføreren tage løbeskoene på, så aftaler med udenlandsk arbejdskraft kan forlænges hurtigst muligt

Bonnesen

Et alarmopkald.

Sådan betegner Venstres ordfører Erling Bonnesen selv en aktuel henvendelse til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Venstre-manden reagerer på den artikel i Landbrugsavisen, som også Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside henviste til forleden. Her fremgik det, at der er problemer med at forlænge praktikopholdet for udenlandske praktikanter på de danske landbrugsbedrifter.

”Ministeren skal sikre hurtigst mulig godkendelse af udenlandske praktikanter i landbruget. Det er godt, at vi fik en aftale og tilsagn fra ministeren om godkendelse af praktikanterne. Men ministeren har mildt sagt været for langsommelig til at få tingene på plads, og nu forlyder det, at der vil gå yderligere et par måneder. Kære minister. Det er for langsomt. På med løbeskoene og mere fart på. Der skal sikres et snarligt lovgrundlag for at få godkendt praktikanterne”, lyder det fra Erling Bonnesen.

Mattias Tesfaye er nu blevet bedt om at redegøre for, hvordan han vil fremskynde den nødvendige lovgivning – og han skal svare Erling Bonnesen senest den 12. januar.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER samt i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top