Landbrugets arealanvendelse bør afspejle produktionsbehovet

Direktøren for FødevareDanmark understreger i nytårsinterview det lave klimaaftryk i den danske kødproduktion

køer-på-mark-tina

”Jeg er glad for, at landbrugsaftalen lægger op til, at Danmark også fremover skal have en stor animalsk produktion – også af hensyn til klimaet”.

Sådan siger direktøren for organisationen FødevareDanmark, Torsten Buhl, i et interview i nytårsudgaven af Fødevaremagasinet. Dermed kommenterer han den politiske aftale om bl.a. landbrug og klima, som Christiansborg-politikerne forhandlede sig frem til i efteråret.

FødevareDanmark er paraplyorganisation for Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerne i Danmark, KonditorBager samt foreningen SMV Fødevarer. Formålet med FødevareDanmark er at skabe et fælles talerør for små og mellemstore virksomheder og butikker indenfor fødevareområdet og at arbejde for, at det skal være enkelt og attraktivt at drive ansvarlig fødevarevirksomhed i hele Danmark.

”Næppe noget andet land i verden har et lavere klimaaftryk i kødproduktionen end Danmark, når man gør det op pr. produceret enhed, så opgaven må være at tiltrække så stor en andel af produktionen som muligt og i øvrigt udbrede de metoder, der giver de lave aftryk. FødevareDanmark er ikke en landbrugsorganisation, så om det bedst gøres ved at omlægge til økologi og ved at importere foder, fordi vi ikke vil producere det selv, vil jeg ikke blande mig i. Blot håber jeg – for klimaets skyld – at landbrugets fremtidige arealanvendelse spejler produktionsbehovet, også i den animalske sektor”, lyder det fra Torsten Buhl.

Du kan selv læse det nyeste nummer af Fødevaremagasinet via linket HER. Den omtalte artikel kan du finde på side 4 og 5.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top