Minister: Minksagen kan koste flere ministre deres politiske liv

Sundhedsminister Magnus Heunicke mener dog stadig, at regeringen traf det rigtige valg, da man beordrede samtlige danske mink aflivet

mink-3

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) blev tirsdag afhørt af den såkaldte granskningskommission for anden gang. Her kom det frem, at ministeren i en mail om den redegørelse, der skulle udarbejdes om sagen, spåede flere ministres afgang:

”Dette er ikke en almindelig sag. Det er en sag, der kan koste en eller flere ministre deres politiske liv”, lyder det blandt andet i mailen fra Magnus Heunicke.

Han understregede dog samtidig tirsdag, at han ikke fortryder regeringens aflivningsordre – selv om den blev givet uden lovhjemmel:

”Jeg mener, at vi gjorde det rigtige. Men det er jo åbenlyst, når vi sidder her, at der er sket nogle fejl. De fejl må vi så prøve at håndtere og lære af, så godt vi overhovedet kan”, sagde Magnus Heunicke under dagens afhøring.

Du kan læse mere i Danmarks Radios dækning HER, TV2’s artikel HER samt i Landbrugsavisens, Effektivt Landbrugs og Maskinbladets omtaler HER, HER og HER.

Derudover beretter Maskinbladet i en anden artikel HER, hvordan Liberal Alliance nu stiller statsminister Mette Frederiksen kritiske spørgsmål om hendes departementschef i Statsministeriet – med udgangspunkt i minksagen.

I øvrigt beskriver den systemkritiske hjemmeside Indblik HER, hvordan ikke færre end 25.000 danskere indtil nu har skrevet under på et borgerforslag, der skal munde ud i en mistillidserklæring til den socialdemokratiske regering – minsandten også på grund af især minkskandalen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top