Landbrugserhvervet er rigeligt beskattet i forvejen

Bæredygtigt Landbrugs formand understreger, at en eventuel CO2-afgift på fossile brændstoffer bør følges op af afgiftslettelser andre steder

tina-mark-og-penge

Peter Kiær – formand for Bæredygtigt Landbrug – er umiddelbart positiv overfor en såkaldt negativ CO2-afgift. Her belønnes landmænd, som lagrer CO2, med en pose penge fremfor at skulle punge ud til staten.

Det fortæller han til Effektivt Landbrug. Her pointerer Peter Kiær, at Bæredygtigt Landbrugs grundholdning til en CO2-afgift i landbruget er, at afgiften ikke må forvride konkurrencen mellem de danske landmænd og landmændene i udlandet. Samtidig bør den kun lægges på landmændenes brug af fossile brændstoffer.

”Vi kan ikke i landbruget sige, at vi skal fritages for CO2-afgifter, når vi kører i vores marker (og bruger diesel m.v.), osv. Men en CO2-afgift på landmændenes brug af fossile brændstoffer skal kun ske, hvis man samtidig letter afgiften andre steder i landbrugserhvervet i Danmark, der er hårdt beskattet i forvejen”, siger Peter Kiær.

”Lige nu sidder man og snakker om landbruget, som om det kun er en forureningsindustri. Og det er det jo ikke”, lyder det også fra BL-formanden.

Du kan læse hele interviewet i Effektivt Landbrug via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top