Miljoe-og-Foedevareministeriet

Miljøminister afviser kritik af naturnationalparker

24. feb 2022 / Af

Modstanden mod de såkaldte naturnationalparker – hvor dyrkning af jorden er forbudt, og hvor græssende dyr skal hegnes inde – har været massiv. Men miljøminister Lea Wermelin (S) står fast på, at idéen om parkerne er god.

Senest forsøgte hun onsdag eftermiddag at feje ny kritik af bordet. Det skete på et åbent samråd i Miljø- og Fødevareudvalget, hvor hun måtte kommentere på den manglende lokale inddragelse af naboerne til de statsejede arealer, hvor naturnationalparkerne ifølge planen skal etableres.

”Vi er kun interesseret i inddragelse og dialog”, sagde ministeren ifølge referaterne i landbrugspressen.

Venstres Hans Chr. Schmidt – der selv har en fortid som miljøminister – forsøgte sig på samrådet med endnu et kritisk spørgsmål om den manglende borgerinddragelse. Et spørgsmål, som dog aldrig blev besvaret af den nuværende miljøminister.

”Vi kommer ikke til at gå på kompromis med dyrevelfærden”, lød det også fra Lea Wermelin på samrådet.

Der er mere information at hente i artiklen fra Landbrugsavisens hjemmeside HER samt i Maskinbladets dækning HER.

Du kan blive klogere på balladen om naturnationalparkerne i artiklerne fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER og HER og desuden se mere om Bæredygtigt Landbrugs holdning til sagen i pressemeddelelsen HER samt i læserbrevet HER. Derudover har også BL-æresmedlem Knud Jeppesen blandet sig i debatten, dét læserbrev kan du se HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk